News

Een open ruimte voor zomer én winter

Als het op outdoor living aankomt houdt ontwerper Simon Mailliard van openheid en maximale zichtlijnen. Een ontwerp van een tuinpaviljoen is voor hem dan ook zoektocht naar esthetische meerwaarde en architecturale details. “Die details maken van een Unicus-bijgebouw telkens opnieuw een uniek ontwerp.”

M_W_Unicus-82-shopped-v3.jpg
  • P967_MAISTER-Unicus_Platje-3_Cam-4_HR_20190401
  • P967 MAISTER Unicus Platje 4 Cam 1 HR 20190401 190403 132920

Afgewerkt tot in de puntjes

Spencer of Skye als basis? Door de aanpak op maat zien is elk Unicus-bijgebouw anders. “Zelf werk ik graag met details zoals fijne dakboorden en volledig wegschuivend glas. Het lijken kleine ingrepen, maar voor mij vormen ze een grote architecturale meerwaarde. Door bij elk ontwerp van een blanco canvas en een nieuwe omgeving te vertrekken, is het resultaat altijd verrassend anders en veelzijdig.”

Simon gebruikt graag het Unicus-houtprofiel als gevelbekleding. Het profiel bestaat uit houten latten van verschillende breedtes en dieptes die elkaar in snel tempo afwisselen. “Het resultaat is een dynamisch lijnenspel dat er vanuit elke kijkhoek net iets anders uitziet. Het spelen met diepte, de bijhorende schaduw en de verschillende afmetingen versterkt de architectuur van het gebouw en past perfect in een hedendaagse setting.

Een blinkende oldtimer op de oprit, een natuurlijke zwemvijver of een schilderachtig panorama? Voor Simon bepaalt mooiste uitzicht de oriëntatie van een Unicus-paviljoen. “Want maximale ontspanning gaat hand in hand met de meest indrukwekkende zichtlijnen”, vindt hij. “Zeker voor een houten bijgebouw dat deel uitmaakt van je tuin is de visuele beleving een prioriteit.”

Instagram Feed

laat je inspireren »