Over Unicus

Veelzijdig hout voor verrassende architectuur

Hout leeft, hout inspireert. Het authentieke en natuurlijke karakter is de reden waarom we verliefd zijn op hout. En waarom we ervan overtuigd zijn dat dit het bouwmateriaal van de toekomst is. Zéker voor verrassende architectuur. Unicus staat voor strakke vormen en veelzijdige leefvolumes met een duurzaam karakter.

Architectuur als een esthetisch onderdeel van de omgeving

Extra leefruimte, een knappe poolhouse, een gezellige bar, wellness in het groen of een uitbreiding van je kantoorruimte? Alles kan. Designers kneden je Unicus-paviljoen tot een uniek ontwerp dat helemaal aansluit bij je wensen. Elk Unicus-project is een ontwerp op maat. Ervaren designers en projectleiders begeleiden je tijdens het hele proces. Van ontwerp tot bouw en domotica. Jij geniet van een zorgeloze uitbreiding van je woonruimte.


Elk ontwerp is anders. Elk gebouw is anders

Daarom vinden we het niet meer dan logisch dat onze aanpak verschilt. Bij Unicus kiezen we steeds de beste technieken voor jouw specifieke wensen en ontwerp. Houtskeletbouw, massieve houtbouw met kruislaaghout (CLT) of magnumboard? Of een combinatie? We selecteren de meest efficiënte bouwmethodes.

Natuurlijk ontwerpt en bouwt Unicus unieke paviljoenen. Maar de ambitie reikt verder. We zijn ervan overtuigd dat hybride bouwsystemen met hout de toekomst vormen voor residentiële projecten en zelfs hoogbouw. Zo wordt hoogstaande architectuur ook duurzaam en allesomvattend. We zijn er alvast klaar voor.

De beste houttechnieken voor jouw specifieke wensen.

Ervaring in hout, ontwerp en techniek. Unicus verenigt het graag.

Ervaring in hout, ontwerp en techniek. Unicus verenigt het allemaal. Ons merk is gegroeid uit een unieke samenwerking tussen Woodstoxx en Decleir Houtconstructies. De drie kameraden Robbert Desmet, Grégory Minne en Konstant Decleir zijn namelijk samen in dit avontuur gestapt. Woodstoxx is Belgisch specialist in houten vloeren en muurbekledingen. Decleir is toonaangevend in houtskeletbouw. Onze passie voor hout, liefde voor kwaliteit en een zwak voor vormgeving is wat ons samenbrengt.

Spencer

Strakke lijnen en warme accenten. Spencer combineert houten volumes en veelzijdige materialen tot een functioneel geheel. Ga voor de ultieme outdoor-beleving en ontdek de vier seizoenen in je eigen omgeving. Bekleed met hout, glas, aluminium of betonlook: de mogelijkheden zijn onbeperkt.

meer over dit paviljoen

Skye

Een eigenzinnige interpretatie met traditionele vormen. Skye onderscheidt zich dankzij zijn hedendaags dak en modulaire opbouw. Op basis van strakke bouwelementen ontstaan nieuwe ruimtes en kansen. Stijlvol en flexibel. Gemixt en gematcht op je maat.

meer over dit paviljoen

50.796510 3.095090 https://www.unicus.be/uploads/common/pin_m.png
51.016450 3.664680 https://www.unicus.be/uploads/common/pin_g.png
Contact