Waarom houtbouw?

Alle voordelen op een rij

Het is snel

Hout is gemakkelijk te bewerken. Houtbouw is daarom tot 50% sneller dan traditionele constructie. Ideaal dus voor gelijk welk doel: hoogbouw, kantoren en residentieel.

Het is duurzaam

Wist je dat het oudste houten gebouw 1300 jaar oud is? Een houtbouw gaat even lang of zelfs langer mee dan een traditionele bouw. Bovendien is het hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen en voldoet het aan de strenge eisen van de FSC- of PEFC-certificering. Door de actieve aanplant groeit hout meerdere malen terug binnen een levenscyclus van een woning. Hierdoor is hout de perfecte circulaire grondstof.

Het is gezond

Wonen of werken in een houtbouw bevordert een gezond leefklimaat. Hout is van nature een ademend product. Het kan vocht opnemen of afstoten afhankelijk van de luchtvochtigheid. Hout is dus een natuurlijke regulator van luchtvochtigheid. Dit is niet alleen gezond voor de woning zelf, maar ook voor de mens. Het ontneemt stress en helpt bij concentratie. Daarbovenop zorgt het hout voor een goede akoestiek. Daarom is houtbouw ook aangewezen in kantoorruimtes.

Het is licht

Hout is van nature een lichte structuur (wat het ook zo makkelijk bewerkbaar maakt), en biedt dezelfde stevigheid en veiligheid als een klassieke constructie.

MG 1342

Meer weten over houtbouw of onze werking?


Realisaties

Instagram Feed

laat je inspireren »