Why Wood?

Tot 50% sneller

Hout is gemakkelijk te bewerken. Doordat houtbouw uit veel prefab-elementen bestaat, is het ook makkelijk en snel te plaatsen. Dit tot wel 50% sneller dan een traditionele constructie. Een droogtijd is overigens niet nodig, waardoor andere werken meteen kunnen volgen. Ideaal dus voor gelijk welk doel: hoogbouw, kantoren en residentieel.

MG 9938 lores

Duurzaam bouwmateriaal

Wist je dat het oudste houten gebouw 1300 jaar oud is? Een houtbouw gaat even lang of zelfs langer mee dan een traditionele bouw. Bovendien is het hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen en voldoet het aan de strenge eisen van de FSC- of PEFC-certificering. Door de actieve aanplant groeit hout meerdere malen terug binnen een levenscyclus van een woning. Hierdoor is hout de perfecte circulaire grondstof.

Pexels eberhard grossgasteiger 1367192 1

Licht in gewicht, sterk in constructie

Hout is van nature een lichte structuur (wat het ook zo makkelijk bewerkbaar maakt), wat resulteert in minder belasting op funderingen en structuren. Bovendien biedt hout dezelfde stevigheid en veiligheid als een klassieke constructie.

P1666298

Gezond leefklimaat

Wonen of werken in een houtbouw bevordert een gezond leefklimaat. Hout is een ademend product. Het kan vocht opnemen of afstoten afhankelijk van de luchtvochtigheid. Hout is dus een natuurlijke regulator van luchtvochtigheid en vermindert vocht- en schimmelproblemen. Dit is gezond voor de woning zelf en voor de mens! Het ontneemt stress en helpt bij concentratie. Daarbovenop zorgt het hout voor een goede akoestiek. Daarom is houtbouw ook aangewezen in kantoorruimtes.

P967_MAISTER-Unicus_Puntje-5_Cam-1_HR_20190401

Esthetisch veelzijdig

Hout biedt architecten en ontwerpers een breed scala aan esthetische mogelijkheden, waardoor unieke en aantrekkelijke gebouwen kunnen worden gerealiseerd. Houten constructies kunnen gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gebruiksdoeleinden en toekomstige veranderingen in de behoeften van de gebruikers.

Contacteer vrijblijvend

Web16
  • Unicus 38
  • Bert Demasure Unicus SR Marke web08

Unieke architectuur

met de kracht van hout

Living

Van moderne minimalistische interieurs tot klassieke en elegante ruimtes. Unicus creëert de villa van uw dromen met de warmte van hout.

Lees meer

Working

Unicus ontwerpt en bouwt duurzame kantoren, die aan de laatste ecologische trends en regelgeving voldoen en die zelfs overtreffen.

Lees meer

Leisure

Unieke houten paviljoenen en bijgebouwen. Een plek waar premium design en ontspanning naadloos in elkaar overgaan.

Lees meer

Instagram Feed

laat je inspireren »