About us

Unieke architectuur met de kracht van hout

Unicus staat voor unieke houten bijgebouwen. We zijn onze naam dan ook niet te ver gaan zoeken. Unicus betekent immers ‘uniek huis’, maar dan met een West-Vlaamse tongval.

SKYE_schets-v2

Unicus: drie bedrijven, één gezamenlijke passie.

“Bij Unicus gaat het om het creëren van een vakantiegevoel in eigen tuin, op een unieke manier. En dat vraagt een installatie van de hoogste kwaliteit.” Dat hebben we in de eerste plaats te danken aan de gebundelde krachten van drie West-Vlaamse bouwbedrijven: Decleir Houtconstructies, Woodstoxx en Raemen.

Konstant Decleir, Robbert Desmet, Grégory Minne
Konstant Decleir, Robbert Desmet, Gregory Minne

01. Decleir Houtconstructies

Decleir Houtconstructies, onder het management van Konstant Decleir, is al meer dan 50 jaar dé Vlaamse specialist voor duurzame houtconstructies en schrijnwerk op maat. Decleir staat bij Unicus in voor de effectieve houtbouw.

P1666298

02 Woodstoxx

Woodstoxx, het succesbedrijf van Robbert Desmet en Grégory Minne, is ten slotte dé Belgische referentiespeler voor de installatie van houten bekleding voor interieur en exterieur. In de Unicus realisaties is Woodstoxx verantwoordelijk voor het ontwerp en de plaatsing van gevelbekleding, binnenwanden, parket en terrasaanleg.

MG 1301 LORES

03. Raemen

Raemen, de zusteronderneming van Decleir Houtconstructies, zorgt voor de meest kwalitatieve deuren en ramen met een moderne touch. Raemen is sterk gespecialiseerd in energiebewuste en minimalistische ramen en deuren op maat.

M unicus 31

Pure synergie voor topkwaliteit

Dankzij de uitstekende synergie tussen deze drie West-Vlaamse topbedrijven, kunnen we absolute topkwaliteit garanderen. Onze eigen architecten staan in voor unieke gepatenteerde designs. De Unicus projectleiders begeleiden je bij elke stap, van design tot bouwproces, en bezorgen je een zorgeloze ervaring.

M_unicus-78

Veelzijdig hout voor verrassende architectuur

Hout leeft, hout inspireert. Het authentieke en natuurlijke karakter is de reden waarom we verliefd zijn op hout. En waarom we ervan overtuigd zijn dat dit het bouwmateriaal van de toekomst is. Zéker voor verrassende architectuur. Unicus staat voor strakke vormen en veelzijdige leefvolumes met een duurzaam karakter.

M_unicus-107

Onze beste hout-technieken voor jouw specifieke wensen

SPENCER_schets-v2

Elk ontwerp is anders.
Elk gebouw is anders.

Daarom vinden we het niet meer dan logisch dat onze aanpak verschilt. Bij Unicus kiezen we steeds de beste technieken voor jouw specifieke ontwerp. Houtskeletbouw, massieve houtbouw met kruislaaghout (CLT) of magnumboard? Of een combinatie? We selecteren de meest efficiënte bouwmethodes.

Natuurlijk ontwerpt en bouwt Unicus unieke paviljoenen. Maar de ambitie reikt verder. We zijn ervan overtuigd dat hybride bouwsystemen met hout de toekomst vormen voor residentiële projecten en zelfs hoogbouw. Zo wordt hoogstaande architectuur ook duurzaam en allesomvattend. Wij zijn er alvast klaar voor.

 • Founders

  Konstant
  Robbert
  Gregory

 • Dieter

  CEO
  dieter@unicus.be
  +32 470 18 11 15

 • Simon

  designer

 • Sven

  Designer

 • Siebe

  Projectleider

 • Celine

  Marketing Manager

 • An-Sofie

  Boekhouding

 • Hannes

  Studie & Uitvoering

 • Michiel

  Projectleider

 • Jonathan

  Projectleider

 • Debackere web min
 • Skye Beach min

Ervaring in hout,
ontwerp en techniek.
Unicus verenigt het graag.

Ervaring in hout, ontwerp en techniek. Unicus verenigt het allemaal. Ons merk is gegroeid uit een unieke samenwerking tussen Woodstoxx en Decleir Houtcontructies. Woodstoxx is Belgisch specialist in houten vloeren en muurbekledingen. Decleir is toonaangevend in houtskeletbouw. Onze passie voor hout, liefde voor kwaliteit en een zwak voor vormgeving is wat ons samenbrengt.

Pavilions

Unicus Pavilions staat voor unieke houten bijgebouwen. Een plek waar high-end design en ontspanning naadloos in elkaar overgaan.

Lees meer

Offices

Unicus Offices ontwerpt en bouwt duurzame kantoren, die aan de laatste ecologische trends en regelgeving voldoen.

Lees meer

Housing

Van bijgebouwen naar volwaardige woningen. Unicus Housing ontfermt zich zowel over het ontwerp, de ruwbouw als de final touch van jouw villa.

Lees meer

Instagram Feed

laat je inspireren »