Meubili Indoor Knokke

Work in Progress

Meubili Indoor Knokke is een hybride houtbouw-project in de Natiënlaan in Knokke, ontworpen door architectenbureau EL en gerealiseerd door Unicus.

De bouw van het project is zonet van start gegaan en de grondwerken zijn aangevat. Dit houtbouwproject wordt gerealiseerd met CLT (Cross Laminated Timber), ook wel bekend als kruislaaghout. CLT wordt vervaardigd door grenen- of vurenhouten platen kruiselings en onder hoge druk aan elkaar te lijmen, waardoor extreem stevige en stabiele massieve bouwelementen ontstaan. Deze elementen zijn ideaal voor diverse architectonische structuren zoals vloeren, wanden, trappen en dakoverspanningen.

Een bijzonder voordeel van CLT-platen is dat ze zichtbaar kunnen blijven als decoratieve elementen. Of je nu kiest voor de natuurlijke uitstraling of ze in een kleur naar keuze afwerkt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit komt prachtig tot uiting in dit project, waar de zichtbare CLT-balken diepgang geven aan het gebouw.


1717161221800

Leef intenser.

En kies voor een unieke woon- of werkomgeving.


Meer weten over over de

voordelen van houtbouw?


Innovatief Ontwerp door EL Architects

EL Architecten heeft een ontwerp gecreëerd dat zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is.

Door het samenspel van natuurlijke materialen en strakke lijnen ontstaat een ruimte die rust uitstraalt en tegelijkertijd een uitnodigende sfeer biedt. Dit zowel binnen als buiten.

Vakmanschap door Unicus

Unicus combineert verschillende houttechnieken gecombineerd met traditionele materialen voor de perfecte totaalconstructie en gewenste uitstraling. Voor dit project werd geopteerd voor CLT:

CLT is licht van gewicht in vergelijking met traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal, waardoor transport en installatie gemakkelijker en sneller verlopen.

Het heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, waardoor er een maximale energie-efficiënte gerealiseerd kan worden.

Bovendien laat CLT toe dat de draagstructuur meteen gebruikt kan worden als afgewerkte wand of plafond. In dat geval worden de panelen decoratief door middel van straling en kleuring - iets waar UNICUS in specialiseert.

Last, but not least: CLT is uiteraard een zeer duurzame manier van bouwen.

Ontdek andere soorten houtbouw