News

Vakantiegevoel in een pure setting

Architecte Elise Kerckhof van 2.12 Architecten creëerde twee vakantiewoningen in Oostduinkerke volgens het Unicus-concept. “Eenvoudige, gezellige huisjes waar je echt thuis komt en je vakantie spontaan start”, schetst Kerckhof.

De vrouwelijke touch

Voor het ontwerp van zijn vakantiehuizen was de bouwheer expliciet op zoek naar een vrouwelijke architecte. “Omdat vakantie die feminine touch wel kan gebruiken, wellicht?” Architecte Elise Kerckhof glimlacht. “Alle praktische zaken verpakken in een aangenaam, huiselijke jasje is misschien wel typisch vrouwelijk, dat klopt. Precies daar lag dan ook mijn focus.”

M_W_Unicus-109.jpg

De huisjes kwamen in een bestaande verkaveling in de duinen, met geldende voorschriften dus. Binnen dat afgebakend kader ging Elise aan de slag. Ze liet zich leiden door wat ze zelf belangrijk vindt. “Ik ga zelf vaak op reis in een vakantiehuisje. De positieve en negatieve ervaringen kwamen hier goed van pas. Het zijn huisjes geworden waar ik zelf met veel plezier eens op reis zou komen.”

Dat Elise wist wat ze wilde neerzetten, is duidelijk. Daarna was het puzzelen om dat plaatje economisch en ecologisch te laten passen. De slaapkamer, badkamer en keuken bevinden zich aan de noordzijde van de huisjes. In het zuiden zijn de lichtrijke leefruimtes voorzien. De woningen zien er identiek uit. Door hun oriëntatie zit enkel de voordeur elders. De vakantieganger treedt dus via een andere ruimte zijn vakantiehuisje binnen.

Instagram Feed

laat je inspireren »