Interview Björn

Herkenbare vormentaal voor houten paviljoenen

Björn De Vos van designduo Couvreur.Devos ontwierp de twee basisvormen van Unicus: Spencer en Skye. “Met functionaliteit als uitgangspunt en een universeel lijnenspel als bouwstenen.”

Geïnspireerd door de multidisciplinaire wereld

Bjorn De Vos is geen vreemde bij Unicus. Hij werkte eerder al samen met het moederbedrijf Woodstoxx. Hij kent met andere woorden de mogelijkheden, de aanpak en de verlangens door en door. “Dat is een groot voordeel, want uiteindelijk wil je iets ontwerpen dat én mooi is én aanspreekt bij het juiste publiek”, aldus Björn. “Zeker bij conceptuele modellen. Je kruipt als ontwerper in het hoofd van zoveel mogelijk mensen. En je probeert binnen de vooropgestelde richtlijnen onverwachts of verrassend uit de hoek te komen. Als ontwerper wil ik verder kijken dan wat voor de hand ligt.”

Van productontwerp tot architectuur: Couvreur.Devos is van veel markten thuis. “Misschien is het net die multidisciplinaire aanpak die Spencer en Skye mee heeft vormgegeven. Ik kijk altijd en overal rond. Er blijven dingen hangen, die bij bepaalde projecten een nieuwe interpretatie krijgen. Inspiratie zit overal. Maar zonder visie blijven dat slechts losse flarden.”

Voor de basisconcepten van Unicus domineerden vooral de modulariteit en de configuratie die architecturale visie. Uiteraard zijn er de standaardmodellen, maar ze zijn evengoed volledig aanpasbaar op maat van de gebruiker. Net als de afwerkingsmaterialen. “En die brengen hun eigen charme mee. De natuurlijke patine van hout is een extra troef voor elke tuin.”

Less is more

Volgens Björn De Vos zit de architecturale sterkte van de houten paviljoenen in de eenvoud. “Ik werkte bewust met rustige vormen, zonder veel tierlantijnen. De ogenschijnlijke soberheid domineert. De concepten maken gebruik van duidelijke lijnen met concrete volumes. Het maakt de vormentaal van Spencer en Skye herkenbaar en veelzijdig. Bescheiden en toch uniek.”

50.796510 3.095090 https://www.unicus.be/uploads/common/pin_m.png
51.016450 3.664680 https://www.unicus.be/uploads/common/pin_g.png
Contact