Unicus plaatst Zibi’s Boomhut

Zibi’s Boomhut is een plek waar artsen, kinderpsychologen en spelbegeleiders in een aangename, kindvriendelijke omgeving jonge patiënten spreken en begeleiden. De boomhut werd volledig gefinancierd via een boomplantactie en geplaatst door Unicus.

Ontdek hier de video reportage van Focus WTV.

Het verhaal achter dit project

Woodstoxx sloeg de handen in elkaar met Decospan en Avanco in het kader van De Warmste Week in 2020. De drie Kortrijkse bedrijven verkochten voor het goede doel meer dan 5.000 bomen. Elke boompje dat iemand kocht, kon die persoon ook zelf aanplanten met familie en vrienden op een gezellige familiedag. De actie bracht duizenden sympathisanten op de been en de opbrengst van de boomplantactie ging integraal naar dit project. Unicus, stond in voor de bouw van de volledige boomhut.

Zibis boomhut2

"Een meer kindvriendelijke omgeving heeft een positieve invloed op het zorgproces."

  • Zibis boomhut
  • Zibis boomhut2

Doel van de boomhut

De traditionele ziekenhuisomgeving is voor jonge patiënten soms weinig aantrekkelijk. Een meer kindvriendelijke omgeving heeft een positieve invloed op het zorgproces. De sfeer en de fysieke omgeving kunnen ook een invloed hebben op het gedrag en het gevoel van patiënten, en de mate waarin ze bereid zijn om te praten en zaken te onthullen. Dat kan van groot belang zijn bij psychotherapie, een van de zaken waarvoor de boomhut zal worden gebruikt. Zibi’s boomhut is een plek net buiten de ziekenhuismuren, waar kinderen zich veilig en geborgen zullen voelen, een plek waarin ze zichzelf een beetje herkennen, een plek die past bij hun leeftijd. Kortweg, een uniek thuis naast het ziekenhuis, da’s een Unicus in volle glorie!

Instagram Feed

laat je inspireren »

Experience Center Menen

Bezoek enkel op afspraak

Hogeweg 245
8930 Menen

Experience Center Gent

Bezoek enkel op afspraak

Kortrijksesteenweg 1157
9051 Sint-Denijs-Westrem

Experience Center Antwerpen

Bezoek enkel op afspraak

Jos Smolderenstraat 48
2000 Antwerpen